Interviu su besimokančia dula Vilma: „Trys mano nėštumai, visų pirma, buvo dvasinė patirtis“

Šis interviu paskelbtas „Mamyčių klubo“ interneto svetainėje.

Šiandien apie save ir savo patirtį pasakoja trijų vaikų mama, besimokanti dula VILMA:

ef3845d10b5a673dd6ecc149f40ec31fEsu trijų sūnų mama. Viena iš dulų veiklos Lietuvoje organizatorių. Jogos ir ci gun užsiėmimų moterims vedančioji. Einanti gimties seserystės keliu – būsima dula.

Man labai svarbu yra žvelgti į gyvenimą dvasios akimis. Ieškau žmonių ir įvykių, kurie mane pakylėtų, praskleistų šydą link dieviškumo. Tai gali būti darnus vakaras šeimoje migdant vaikus, tai gali būti stabtelėjimas po žiedais apsipylusia ieva ir tai neabejotinai yra žmogaus gimimas.

Trys mano pačios nėštumai ir gimdymai, visų pirma, buvo dvasinė patirtis, padėjusi užaugti, atrasti savo stiprybę ir kartu ribotumą. Besilaukiant pirmagimio, mano paprašyta mama man siūdino gimties marškinius, kuriuos su meile ir atsidavimu siuvinėjau. Besilaukiant sekančių vaikų, juos vis labiau dabino draugės. Turėjau dvi prausynų apeigas, padėjau jas rengti kitoms moterims. Lankiau Jurgos Švedienės kursus ir skaičiau knygas. Visa tai suaudė mano nėštumus ir gimdymus į gražiausią vaivorykštę.

Iš čia kyla mano noras patarnauti kitoms besilaukiančioms ir gimdančioms moterims.

Kaip dula dalyvavau dviejuose gimdymuose. Pamenu, kaip ankstyvą pavasario vakarą tartum apsvaigusi pėstute ėjau iš Vilniaus gimdymo namų, palikusi juose atlydėtą mamą su ką tik gimusia dukryte, ir džiaugiausi pagaliau įtikėjusi … į dulas. Tai, apie ką buvau skaičiusi knygose, pasirodė tikra tiesa: iš tiesų gebėjau savo buvimu, geru žodžiu, glostymu palengvinti tai moteriai kelią.

Dar esu įtikėjusi į… sijonus. Štai jau pustrečių metų į kelnes įšoku tik labai retomis progomis. Spėjau įsitikinti, kad sijonai teikia grakštumo ne tik moters figūrai, bet ir santykiams aplink ją. Stoviu prie viryklės, maišau košę, esu pasidabinusi žydru gėlėtu sijonu, su mėgstama vyro dovanota auksine grandinėle, ir esu sau tiesiog graži…www.busiumoterimi.lt – svetainė apie moteriškumą, tiesa, pastaruoju metu kiek stokojanti mano dėmesio.

Vilma Kraelskaitė